ماده مخدر کمیکال نوعی روان گردان است که به صورت دانههای ریز قهوهای رنگ تولید میشوند. از علائم و عوارض آن میتوان به شل شدن اعضای بدن، خندههای زیاد و اختلالات روانی اشاره کرد. ماده اصلی سازنده این مخدر، مراسوئیت است. مراسوئیت با گیاه مریم گلی پخته شده و طی فرایندی به کمیکال تبدیل میشود. این ماده را اولین بار در سال ۱۳۸۸ دختری از اسرائیل به ایران آورد و به دلیل ارزان بودن، مورد استقبال جوانان قرار گرفت.
مخدر کمیکال چیست؟
کمیکال نوعی روان گردان از خانواده AM است و آن را با نام ماریجوانای صنعتی نیز میشناسند. نحوه مصرف آن به صورت اسپری و همچنین به صورت سیگار است. این ماده اغلب در مهمانیها و دورهمیهای جوانان و نوجوانان مصرف میشود و مصرف کنندگان آن، اغلب در محدوده سنی ۱۸ الی ۲۵ سال قرار دارند. کمیکال بسیار اعتیاد آور است؛ به حدی که اگر یک بار مصرف شود، وابستگی زیادی ایجاد میکند. مصرف کنندگان افراطی، در حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بعد از مصرف، در حالت سکته مغزی و حالتی شبیه به کما قرار میگیرند. اما پس از بهوش آمدن، دوباره به سمت آن میروند!
عملکرد کمیکال در بدن چگونه است و علائم آن چیست؟
در ابتدا، مصرف این ماده احساس نیرومند بودن و سرخوشی را برای فرد ایجاد می کند. سپس فرد برای این که آن سر خوشی از بین نرود، اقدام به مصرف دوباره آن کرده و رفته رفته، حس وابستگی و اعتیاد در آن شکل می گیرد. از این جا به بعد، دیگر احساس نیرو و نشاط و خوش بودن را از مصرف این ماده دریافت نمی کند.
همه مواد مخدر دارای علائمی هستند. مصرف این ماده نیز علائمی دارد؛ از جمله:
· سرگیجه و حالت تهوع
· توهم دیداری و شنیداری
· سفر در زمان و مکان
· افزایش فشار خون
· حالتی شبیه به کما و سکته مغزی
· عدم کنترل حرکتی
· دشواری در حرکت اعضای بدن
علاوه بر این موارد، ترک مصرف، می تواند با علائمی همچون کاهش شدید فشار خون و تشنج همراه باشد.
دلایل و عوارض استفاده از کمیکال چیست؟
افراد مختلفی در رده های سنی مختلف و به دلایل مختلف ماده مخدر کمیکال را مصرف می کنند. اما به نظر می رسد عوامل زیر، مهمترین و اصلی ترین دلیل استفاده افراد و بخصوص جوانان است:
· کنجکاوی
· آرامش
· داشتن خلق وخوی بهتر
· سرخوش بودن
· احساس نیرومندی
به دلیل اینکه در این ماده مشتقات صنعتی وجود دارد، ممکن است در مواردی که بیش از حد مصرف شود، منجر به مرگ فرد شود. عوارض مصرف کمیکال جبران ناپذیر بوده و به دو دسته تقسیم میشود:
۱- عوارض کوتاه مدت
· سرگیجه و حالت توهم
· توهم دیداری وشنیداری
· خندههای زیاد
· احساس سر خوشی
· خندههای زیاد
· زندگی را آرام دیدن
· خوابهای کوتاه و بریده بریده
· صحبتهای نابجا
· عدم تعادل در صحبت و رفتار فیزیکی
۲- عوارض بلند مدت
· کاهش قدرت حافظه
· انزوا
· اختلالت روانی
· عدم مسئولیت پذیری
· کاهش روابط اجتماعی
· کاهش روابط خانوادگی
· اختلال در به خاطر آوردن خاطرات و وقایع
· کاهش قدرت عکس العمل افراد
ترک کمیکال چگونه و شامل چه مراحلی است؟
ترک این ماده همانند ترک ماریجوانا، حشیش و گل است. برخی علائم و نشانههای ترک آن عباتند از: غصه خوردن، تشنج، گریههای طولانی مدت، افسردگی ناشی از مصرف، گوشه گیری، تکرار صحبتهای عامیانه و کلمات غیر منطقی.
برای ترک، به ۶ الی ۱۰ هفته زمان نیاز است. با این حال، این مدت در افراد مختلف متفاوت است و ممکن است مدت زمان متغیری طول بکشد تا تاثیرات مواد از بین برود. آنچه که مهم است این است که در روزهای ترک، مصرف این مخدر باید کاملاً قطع شود. در غیر این صورت، تحمل عوارض درد بینتیجه خواهد ماند. بهتر است از یک مشاور و یا افراد متخصص برای ترک کمک گرفته شود.
منبع: virgool